Scenstudion
Gerlesborg

Om oss

 

Vi som bor och jobbar här

 
IMG_0136.JPG

Michael Norlind

Via Larssons teaterakademi och Larssons teater i Göteborg har Michael sina sceniska rötter inom den fysiska teatern. 1995 undervisade Michael vid Sotenäs teaterateljé, vilket också var orsaken till flytten från Göteborg till denna del av norra Bohuslän. Under många år, 1998-2015 har huvuddelen av den pedagogiska delen av scenkonst utövandet försigått på Teaterhögskolan i Luleå. Numera är Michael deltidsverksam på Skådespelarprogrammet på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och har även återkommande uppdrag vid Nordiska teaterskolan i Kungälv. Siktet är inställt på att kunna förlägga mer och mer av sin verksamhet på Scenstudion Gerlesborg. 

IMG_0127.JPG

Eva Dal Norlind

Scenkonstnär, konst- och teaterpedagog med stort intresse för människors skaparkraft, delaktighet och hållbara leverne. Bygger gärna nätverk och sammanhang.

Jag har både konsten och scenkonsten varmt om hjärtat.

Via amatörteater, kort inhopp i institutionsteaterns värld och ”Grundis”- grundskolan för konstnärlig utbildning, kom jag till Larssons Teaterakademi. Frågan som ställdes där var bland annat – Var sitter knappen till kreativiteten? Jag var hemma!

Arbetade några år med Larssons teater, flyttade till Norra Bohuslän och kom att bo nära Gerlesborgsskolan som är och har varit en kulturhärd i 70 år. Hemma igen!

Här startades Uttryckslabbet som rörde sig i gränslandet mellan konstarterna, de som fanns i bygden. Vi utvecklade scenkonstverk som kom att spelas både för barn och vuxna.

De gjordes i samspel mellan konstnärer, musiker och scenkonstnärer.

Senaste året har jag också börjat dokumentera och redigera konstnärliga möten och laborationer. I bild, ljud och ord.